Ik ben zo blij met mij

OB-MB-BB-OBS-BBS

Je bent goed zoals je bent, dus probeer jezelf ook te waarderen. Haal jezelf niet omlaag en laat je niet door anderen pesten of omlaaghalen. In Nederland en volgens de rechten van de mens, heb je de vrijheid om te zijn wie je bent. Het is goed om zelfrespect te hebben. Jij bent jij en je mag er zijn!

De ingezongen versie
De karaoke versie

Ik ben zo blij met mij, toe, zing dit liedje maar mee.
Ik ben zo blij met mij! Ik vind “mezelluf” oké!
Ik hoef niet aldoor op te letten, wat een ander van mij vindt.
ik hoef mezelf niet te “verg’lijken” met een leuker, beter kind.
Dus wanneer iemand mij wil pesten, kom ik voor “mezelluf”op.
Een beetje plagen is oké, maar als ik stop zeg, is het stop!

Ik ben zo blij met mij, toe, zing dit liedje maar mee.
Ik ben zo blij met mij! Ik vind “mezelluf” oké.
Niet iedereen die vind tmij aardig, maar wat maakt dat uit? Nou en?
Ik ben gewoon de moeite waard en precies goed zoals ik ben.
Dus wanneer iemand mij wil pesten, kom ik voor “mezelluf” op.
Een beetje plagen is oké, maar als ik stop zeg, is het stop!

Ik ben zo blij met mij, toe, zing dit liedje maar mee.
ik ben zo blij met mij! Ik vind “mezelluf” oké…. 4 x

Weerbaarheid

Sta anderen nooit toe om je te pesten, zeer te doen of te kleineren. Kom voor jezelf op. Wees weerbaar. Dat betekent: leer jezelf op de goede manier verweren.

De toverformule !

Probeer dat op een handige manier te doen. Als iemand tegen jou “Stop, hou op!” schreeuwt, heb je ook niet zo’n zin om rekening met die persoon te houden. Begin met het vriendelijk te vragen en leg uit waar je last van hebt en waarom.

Maar als iemand je expres verdriet doet of in de weg zit, zoek dan altijd hulp. Misschien eerst bij je vrienden, maar als dat niet lukt, bij volwassenen. Kom voor jezelf op, totdat het probleem is opgelost!

Wees ook tevreden met wie je bent en wat je kan. Zolang jij je best doet, hoeft niemand lelijk te doen tegen je. Ook jijzelf niet. Je hoeft niet precies zo te zijn als andere mensen. Je mag jezelf zijn. Wees blij met jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *