Moederdag (noten)

BB-ML

Op deze pagina vind je een liedje en een gedichtje voor Moederdag. Nou ja.. het hoeft niet perse voor een moeder te zijn, natuurlijk. Als je geen moeder in de buurt hebt, kan je het lied natuurlijk ook voor iemand anders spelen die goed voor je zorgt. Gebruik toetsen, boomwhackers, melodica’s of een ander instrument.

In de jaren 60 leerden de kinderen op school een “wensje” voor Moederdag. Ze maakten er een mooie knutsel bij. Je maakte een mooie buiging, dan begon je: “Lieve mama…” en daarna zei je het versje op dat je uit je hoofd had geleerd. Hieronder staat een voorbeeld van zo’n wensje.

De 2e zondag in mei,

vieren we feest en zijn we blij.

Dan eten we taartjes en gebak.

en moeder doet niets, die houdt haar gemak.

Wie zorgt voor de koffie, wie voor de thee?

En wie voor het eten? Het valt niet mee!

Het is maar het beste dat MAMA het doet.

Dan weten we zeker: dan gaat alles goed!!!

Zoiets doen we tegenwoordig meestal niet meer. Maar het is misschien best een leuk idee om voor Moederdag een gedicht te schrijven voor je moeder.

Maar, niet iedereen heeft natuurlijk een moeder in zijn of haar leven. Dan kan je het ook prima voor een andere belangrijke vrouw in je leven doen, een oma of een stiefmoeder of pleegmoeder, of een tante die altijd voor je klaarstaat. En kinderen die twee moeders hebben, kunnen dit voor beide moeders doen. Trouwens…. als je vader eigenlijk niet alleen je vader is, maar ook over je moedert, kan je het ook voor je vader doen. Kies zelf maar een speciale persoon uit!

Je zou bijvoorbeeld een collage kunnen maken van de dingen die die belangrijke persoon (of personen) het allerliefste zou willen geven, als je veel geld had. Je knipt dan allerlei plaatjes uit tijdschriften en plakt ze op een mooie manier op. Je kan je collage ook nog versieren met tekeningen.

Je kan natuurlijk ook dit lied voor hen spelen, als je zelf een instrument hebt. Als je het ingestudeerd hebt, kan je het op Moederdag bij wijze van cadeautje aan je moeder laten horen. Mooie tekening erbij met de woorden erop en.. klaar is Kees… en Trang, Marietje… Tineke… Ahmed… .. of hoe jij ook heet.

Wil je meer weten over de reden dat we Moederdag vieren? Klik dan op de onderstaande link.

Achtergrondinformatie over Moederdag