Vertel mij waarom jij mij pest

MB-BB

Bij Kzing zijn wij tegen pesten, want het beschadigt mensen voor hun hele leven. Dit lied gaat erover.

Een beetje plagen, moet kunnen. Maar dan hebben we het over een grapje waar de persoon zelf ook om kan lachen. Pesters hebben geen respect voor de grenzen van andere mensen en luisteren niet naar “Stop, hou op!”

Een van onze leerlingen zong er een liedje over. Het liedje laat je nadenken over het verdriet van mensen die gepest worden.

Vertel me waarom…..

Vertel me waarom jij mij pest.
Ben ik dan minder dan de rest?
Ben ik soms niet van vlees en bloed
en voel ik niet wat jij hier doet?

Vertel me, waarom kies jij mij?
Ben ik dan minder waard dan jij?
Laat mij met rust. Doe mij geen pijn.
Ik ben een mens. Ik mag er zijn.

Wie heeft jou gezegd:
“Je pest, dat is terecht!”

Jij greep de macht en wat ik wou,
is niet meer bang zijn. Niet voor jou!
Vertel me waarom jij mij pest.
Ben ik dan minder dan de rest?

Hieronder vind je de karaoke-versie met filmpje.

Hier zie je hoe het liedje in één van de shows van Kzing gezongen werd:

 

Tegen pesten zeg ik: Stop!!!!!!!

Niet ieder mens wordt gemakkelijk geaccepteerd. Mensen hebben snel een mening en zelfs een vooroordeel over andere mensen. Het lijkt of er allerlei ongeschreven regeltjes zijn. Meisjes mogen niet… Jongens kunnen niet…..

Als mens wil je er graag bij horen, dus veel mensen doen hun best om zoveel mogelijk “normaal” te zijn. Als iedereen vindt dat je een merkbroek moet dragen om erbij te horen, gaan heel veel mensen zo’n broek dragen. Niet alleen omdat ze dat een mooie broek vinden (wat natuurlijk vaak best zo is), maar soms ook om niet op te vallen en om niet door de groep buitengesloten te worden.

Soms besluiten mensen of groepen dat “iemand er niet bij hoort.” En soms gaan mensen en groepen nog verder. Dan gaan ze iemand buitensluiten, of zelfs pesten. Dat richt heel veel schade aan bij de mensen die gepest worden. Gepest worden zorgt voor een groot trauma, waar je je hele leven last van kan blijven hebben.

Diep in hun hart willen de meeste mensen bij de groep horen. Eigenlijk wil iedereen natuurlijk gewoon aanvaard worden zoals hij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *