This is me!

BB-BBS

Dit Engelstalige liedje en dansje gaat erover dat jij jezelf moet durven te laten zien en horen. Bij welke mensen durf jij jezelf te zijn? Wat is daarvoor nodig?

Zing het lied terwijl iedereen bouncet. Bij de woorden “this is me” en de woorden “I love me, yeah!” komen telkens wat kinderen naar voren komen om zich te laten zien.

Dit lijkt een beetje op wat er gebeurde bij “Soultrain”. Als je meer over de “Soultrain” en soulmuziek wil weten, kun je onderaan op de pagina verder lezen.

De ingezongen versie

De karaoke versie

Do you want to know, who I want to be?😊Here is a surprise: I want to be me.
And this is me. (4 x)

Hey, hey, look at my body. Look at my face.
Hey, hey, look at my life, it’s mine, to embrace..
I love me, yeah… 4 x


Faking who you are, not a good idea.
You can stay yourself. I want to be me.
And this is me. (4 x)

Hey, hey, look at my body. Look at my face.
Hey, hey, look at my life, it’s mine, to embrace..
I love me, yeah… 4 x Herhaal.

Soulmuziek

De muziekstijl waarin dit lied staat is Hip-hop, maar deze dans is geïnspireerd door wat er bij Soul Train gebeurde. Bekijk het filmpje hieronder.

Soul Train was een Afro-Amerikaans muziekprogramma met dans en spelletjes. De bedenker was Don Cornelius. Het was Afro-Amerikaanse muziek voor en door Afro-Amerkanen. Maar het werd eigenlijk door heel veel mensen bekeken.

Het programma werd in de V. S. uitgezonden van 1971 tot 2006. Er traden artiesten op die geïnterviewd werden en die 2 nummers uitvoerden.

Het programma bracht soul muziek onder de aandacht. Het was heel lang heel populair. Maar toen er nieuwe Afro-Amerikaanse muziek in opkomst kwam, zoals hiphop en rap en het programma daar liever geen aandacht aan besteedde, werd het minder populair.

Als je meer wil weten over soul, klik dan op deze link