Kleurenleer

OB-MB

In deze podcasts vertellen meester Evan en juf Ellis iets over kleuren en hoe je ze kan mengen. Alle podcasts samen duren ongeveer 10 minuten, maar je kan er ook elke dag een paar minuten mee bezig zijn.

Je zou b.v. ’s ochtends in de kring de eerste podcast kunnen luisteren, tijdens de lunch de tweede en in de middag aan de opdracht gaan werken. Of je kan de info over 3 dagen verdelen.

Dag 1

De eerste podcast kan je gewoon beluisteren, terwijl je naar de plaatjes kijkt. De podcast duurt 2 minuten en 32 seconden. Je hebt er niets voor nodig. Je kan na afloop samen nog even praten over het schilderij. Wat vind je ervan? Zou je het thuis aan de muur hangen? Welke vormen worden erin gebruikt?

Dag 2

De tweede podcast is ook om te bekijken en te beluisteren. Deze podcast duurt bijna 3 minuten. Je hebt verder niets nodig. Na afloop kan je samen napraten over het schilderij van Chagall. Wat zie je er allemaal nog meer op? Wat is het grootste verschil tussen het schilderij van Mondriaan en het schilderij van Chagall? Waar hou jij meer van? Welke manier van kleuren gebruiken, vind jij mooier?

Podcast 2

Dag 3: de dag van de onderzoekjes.

Nu gaan we onderzoekjes doen met verf. Dit wordt in de podcast uitgelegd. Deze opdrachten moeten achter elkaar gedaan worden.

Wat je nodig hebt:

Kranten om onder je schilderij te leggen.

Rode verf.

Gele verf.

Blauwe verf.

Kwast

Papier

De eerste podcast duurt 1 minuut en 33 seconden.

Podcast 3a

De uitleg in de volgende podcast duurt 1 minuut en 16 seconden. Voor dit onderzoekje heb je ook nodig:

Witte verf

Zwarte verf

Podcast 3 b

In de laatste opdracht mag je alle kleuren mengen en zelf mooie kleuren maken. Met die mooie kleuren maak je een abstract schilderij. Dat betekent dat het niets hoeft voor te stellen. Je mag de kleuren ook een eigen naam geven. De uitleg duurt 1 minuut en 25 seconden.

Podcasts 3 c

Als je schilderij mooi is geworden, kan je er een foto van maken. Dan kan je die foto sturen naar brievenbus@kzing.tv

Stuur je brief naar dit mailadres. Klik maar op de brievenbus!