Op afstand

OB-MB-BB-ML

Een mini serie in 4 delen.

Op deze pagina vindt u de 4 delen van de mini-soap “Op afstand…” die Club Kzing in de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie in de Covid-tijd gemaakt heeft in 2020, in samenwerking met alle kids van Club Kzing. In deze vier films presenteren vrijwel alle leerlingen van Kzing zich.

Aflevering 1:
Geestige spelletjes
Aflevering 2:
Wat een circus!
Aflevering 3:
Kou in de lucht
Aflevering 4:
Waar is het einde?
Extra: de feestwensen van de cast , de vrijwilligers en het team van Kzing

Wij vonden het lastig om voor deze film een kaartprijs te rekenen. Als u kijkt naar materiaal uit onze afleveringen, hopen we dat u Kzing wil steunen door een vrijwillige bijdrage voor Stichting Acting4kids die onze activiteiten faciliteert. Het bankrekeingnummer is : NL32 INGB0004 195 567 . Dan kan de stichting ons helpen om onze hoge onkosten van de afgelopen maanden te dekken, de zalen ook de komende periode te betalen en onze activiteiten te laten doorgaan. Wij zijn u erg dankbaar!

Normaal gesproken presenteert Kzing zich zeker 3 keer per jaar live op een podium met musicalactiviteiten, maar Covid stak hier uiteraard een stokje voor. Omdat we in september merkten dat om die reden de motivatie bij de kinderen een beetje wegzakte, besloten we samen een soap te gaan maken.

Het script van “Op afstand..” is in 2 weken in elkaar gezet, de kostuums moesten in een dag bij elkaar gegraaid worden en de groene studio werd in een avond in Wijkcentrum Kersenboogerd gebouwd.

De leerkracht dans/choreograaf kon geen lesgeven, omdat hij herstellend is van Covid;

de grimekoffer was een tijd niet bereikbaar;

slechts één persoon van het grimeteam kon/mocht grimeren en ook zij moest af en toe thuisblijven;

de oefenlocatie dreigde af en toe dicht te gaan;

soms waren er kinderen of vrijwilligers ziek of moesten thuisblijven op verdenking van Covid; dan moesten draaidagen verwisseld worden.

Eén ding moet beslist vermeld worden: we werden al deze tijd geholpen door een deel van onze geweldige vrijwilligers! Lara, Mark, Alisha, Jolisa en Rianne hebben ons fantastisch geholpen. We zijn ook de vrijwilligers van Wijkcentrum Kersenboogerd erg dankbaar. Soms waren we de enige groep in het wijkcentrum en bleven zij speciaal voor ons open. Een rare gewaarwording, zo’n leeg wijkcentrum…

Het ergste was het dat leerlingen aboven de 12 jaar niet meer mochten zingen. Het is om deze reden dat wij zelf sommige liedjes hebben ingezongen.

Mocht u af en toe in de film een hele groep mensen op een toneel zien, dan zijn dat beelden uit de vorige wintershow, toen er nog geen Covid was. Wij hebben ons tijdens het hele proces aan alle regels gehouden.

Ondanks alle perikelen hebben we het gered. Dit geeft toch aan dat de leerlingen van Kzing elkaar en anderen altijd blijven bemoedigen. Zelf heb ik hier veel steun aan gehad. Laat niemand zeggen dat “de jeugd” vervelend en niet verstandig is. Die kent onze “kids” niet!

Wij willen jullie allemaal een heel mooi en fijn en vooral heel gezond 2021 toewensen. Hopelijk kunnen we elkaar gauw weer live zien!

Dank jullie wel, allemaal!